Programma
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Gemeente Appingedam
Leader
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
VSB Fonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Groningen Seaports
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Rabo Bank
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Programma

<< Theaterpret Petra Drouven, straattheater - centrum AppingedamMilennia (IVAK Band) - Muziekkoepel >>Opening kunstexpositie 'Vooruitgang door merg en been'

vrijdag, 29 augustus 2008, 14:00 - 18:00

Plaats: De Noordelijke Kunsthof, Blankenstein 2.  

Op vrijdag 29 augustus om 14.00 uur vindt de opening plaats van de kunsttentoonstelling 'Vooruitgang door merg en been' van De Lunabitch (Manon Schuurman) en Peter Schudde in de Noordelijke Kunsthof in Appingedam. De expositie bestaat uit beelden, installaties, foto's, kleine objecten en gedichten.

Peter Schudde
Peter Schudde (1973) vormt zijn monumentale en kleine objecten uit verschillende materialen, zoals hout, steen, botten en schedels. Zo kunnen bijvoorbeeld industrieel afval en auto-onderdelen worden omgetoverd tot een religieus voorwerp in de vorm van totempalen.        Zijn verbondenheid met de natuur en de invloed van de westerse beschaving hierop heeft een belangrijke plaats in zijn leven en werk.

DelunaBitch
DelunaBitch (1969) werkt ook met gevonden materialen die haar iets te vertellen hebben. Zij zet ze, in uiteenlopende combinaties in een ander licht. Na allerlei avontuurlijke acties, baantjes en verblijfplaatsen, werkte zij mee aan kunstprojecten, festivals, poëzie- en filmavonden in Den Haag. Met het verhuizen naar Groningen werkte zij met grotere theatergroepen, o.a. Compagnie Doedel en Visions of the North.
Atelier Avalon is nu de vaste thuisbasis van stichting Visions of the North en biedt onderdak aan de atelierruimtes van Delunabitch, Peter Schudde en diverse andere kunstenaars. 

Schudde en DelunaBitch kennen elkaar al jaren uit de autonome subcultuur. Van 2000-2004 woonden en werkten zij op het terrein van de steenfabriek Rusthoven in Wirdum, waar ze samen met collega-kunstenaars de Stichting Rustoven oprichtten. Nu hebben zij hun stek gevonden op een terrein in Tjuchem, genaamd Atelier Avalon. Deze culturele broedplaats heeft alweer vele vruchten afgeworpen, o.a. het spectaculaire optreden van Visions of the North op de kunst- en cultuurdag te Appingedam in 2006, en aan het Schildmeer tijdens de open culturele week te Slochteren in 2007.
De Noordelijke Kunsthof opent graag haar deuren voor enkele vertegenwoordigers van deze groep.

De expositie wordt geopend op vrijdag 29 augustus om 14.00 uur met het optreden van de 'Vreemdeling'.

Duur van de expositie: 29 augustus t/m 12 oktober. Openingstijden: vrijdag, zaterdag, zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Peter Schudde is tevens nauw betrokken bij het theaterstuk van Visions of the North in samenwerking met Petra Drouven (TheaterPret) tijdens 'Het Geheim van Appingedam'.  


De Noordelijke Kunsthof
De Noordelijke Kunsthof is wellicht de oudste expositieruimte van het Noorden. Het is gevestigd in een 17e eeuws pakhuis aan het Damsterdiep. Sinds 1952 zijn meer dan 250 exposities gehouden van alle vormen van de beeldende kunst. Maar ook worden er concerten en lezingen gehouden.
Meer informatie over De Noordelijke Kunsthof op www.denoordelijkekunsthof.nl