Nieuws
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Gemeente Appingedam
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
VSB Fonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Groningen Seaports
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Rabo Bank
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Nieuws

<< Pot, Van Lienen & Baumgarten: trekharmonica's en de contrabasUITNODIGING voor de UITMARKT >>LOS BOMBEROS komen naar Appingedam!

dinsdag, 27 mei 2008

Cubaanse Brandweer maakt Nederlandse Salsaplaat: Brand!


In Nederland richten Los Bomberos (vertaling: de brandweermannen) zich al tien jaar op het vertolken van de Cubaanse Son, Salsa, Cumbia, Bolero en Cha. De band speelde o.a. op Oerol, de Latin Dance Night, Noorderzon, tijdens het WK voetbal in Duitsland (2006) en onlangs nog op de nacht van Oranje en het Bevrijdingsfestival. En... nu ook in Appingedam! Op vrijdag 29 augustus a.s, tijdens de Kunst- & Cultuurdagen, verzorgen Los Bomberos de slotact op het muziekpodium. Zij treden op van ca. 22.30 tot 23.30 uur.

Het optreden van Los Bomberos wordt gesponsord door de Stichting Kronkels door Fivelingo en het Cultureel Platform Appingedam, in het kader van het eerste lustrum van de Kunst- & Cultuurdag. Dit evenement is dit jaar omgedoopt tot de Kunst- en Cultuurdagen van Appingedam. Het evenement kreeg als thema mee: 'Het Geheim van Appingedam'.

Luisterend naar de vorige succesvolle CD 'Cuba Blues' die de groep maakte met singer/songwriter Harry Niehof, swingt deze muziek ook in het Gronings. Brand! bevat 12 eigen composities en 1 cover met latin-grooves in het Spaans, Nederlands en Gronings.

Opvallend aan de CD Brand! is dat de Latijnse klanken ditmaal gemixt zijn met de muzikale achtergrond van de bandleden. Er zijn oriëntaalse, Afrikaanse en pop invloeden te horen, waardoor de muziek toegankelijker wordt en ook niet geschoolde dansers verleid worden om de vloer op te gaan. Zo wordt het prachtige, door Compay Segundo (Buena Vista Social Club) geschreven en door Izaline Calister met Rob Zwaving gezongen duet en thema van de bekende film “Mambo Kings”, een hartverscheurende Hollandse Bolero. Er is een ode aan de bekende Cubaanse “tressero” en componist Arsenio Rodriguez  en een salsa parodie op de heldhaftige brandweer romantiek. Echt Nederlands is “De Oude Tjalk”, een mooie zuiderzee legende overgoten met Caribische piratensaus. Onvervalste Romantiek heerst in de Cha cha cha: “Cuando“ en slaat vervolgens om naar verlangen in het uptempo Bossa Pop nummer “Por Favor”. In de Groningse Son “Mien Dörp” keren de brandweermannen terug naar hun wortels en in “Diez Años” blikt de band terug op 10 jaar Los Bomberos.

De komende tijd presenteert Los Bomberos Brand! op de Parade, diverse festivals, manifestaties en in danslokalen. Brand! wordt uitgebracht door Silvox en gedistribueerd door Coast to Coast. De CD is te koop in de betere platenzaak en te bestellen op: www.losbomberos.nl en www.bas-is.nl

Meer informatie en muziekclips op de website van Los Bomberos.

Locatie en tijd:
Vrijdag 29 augustus, 23.00 - 24.00 uur, Mercuriuspodium, kerkplein bij de Nicolaïkerk.

[Voor meer info: kantoortijden Ron Glasbeek 050 5277363 en ron@bas-is.nl en ‘s avonds Rob Zwaving 06 24226845]

Zie ook: Programma