Nieuws
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Gemeente Appingedam
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
VSB Fonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
Groningen Seaports
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Rabo Bank
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Nieuws

<< Kamerkoor TirañaSASSON >>


Greetje Bijma en Klaas Hoek

vrijdag, 04 juli 2008


Een zeer gevarieerd slotconcert van het feestelijke weekend is een absolute topper in het programma van het Geheim. De Nicolaïkerk is dan het podium voor een befaamd duo: stemkunstenares Greetje Bijma en organist en ‘harmoniumnist’ Klaas Hoek. Zij treden al ruim vijftien jaar samen op over de hele wereld. 

Het repertoire van Klaas Hoek en Greetje Bijma is voor een deel verbluffend geïmproviseerd, geïnspireerd door Nederlandse, Friese of Engelse poëzie. Een onvoorspelbaar spel van uitlokken, reageren en antwoorden. Vaak worden bestaande composities als uitgangspunt gebruikt. Greetje Bijma is sinds het begin van de tachtiger jaren actief als improviserend zangeres. Haar soepele stem en haar theatrale kwaliteiten vallen ook buiten de jazzpodia in de smaak.
Klaas Hoek studeerde orgel in Maastricht bij Kamiel d’Hooghe. Hij heeft zich toegelegd op het uitvoeren van nieuwe muziek op orgel en harmonium. In zijn composities betrekt hij de omgeving en het landschap als essentiële onderdelen van zijn stukken. Beiden ontvingen prijzen voor hun podiumkunsten. 

Dit optreden staat mede in het teken van de feestelijke ingebruikname van de gerestaureerde Nicolaïkerk en herinrichting van de kerkpleinen.

Meer informatie over Greetje Bijma en Klaas Hoek

Locatie en tijd:
Dit optreden maakt deel uit van het speciale concertprogramma op zondagmiddag 31 augustus, van 14.00 - 18.00 uur in de Nicolaïkerk.

Zie ook: Programma

Gratis toegang
Dit optreden staat mede in het teken van de feestelijke ingebruikname van de gerestaureerde Nicolaïkerk en herinrichting van de kerkpleinen. De gemeente Appingedam, één van de sponsors van dit driedaags evenement, wil dat op gepaste wijze vieren met haar burgers. Daarom is de toegang voor dit unieke concert geheel gratis! Echter, in de Nicolaïkerk is een vast aantal zitplaatsen, dus: vol is vol!